Dovrefjell - juli
UDSKUDT TIL 2021

Vandretur til Dovrefjell

Pris: DKK 5.750
Studiepris: DKK  5.175 (10% rabat)
Dato: Kommer snarest!
Mødested og slutsted: Ingerslevsgade ved DGI-byen.

Turen går til Dovrefjell på denne 5-dages vandretur, hvor vi kommer til at opleve bjerget Snøhetta (2286 m.o.h.) helt tæt på. Vi vil i løbet af turen begive os rundt om det storslåede bjerg, for til sidst at bestige bjerget og nyde den formidable udsigt ud over fjeldet. Selve området er temmelig øde og vi kommer højst sandsynligt til at kunne bevæge os afsted i naturens fred og ro uden de store forstyrrelser. Der er endda mulighed for at kunne støde på både vilde moskusokser og rensdyr, hvis vi er heldige. Denne tur er altså for dig som vil prøve kræfter med at komme væk fra det etablerede og være på egen hånd i det golde norske fjeld.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Baggrunden for VandreEventyrs graduering af vandreture:
Bemærk! Dette er udtryk for den hårdeste dag på en given tur.

 1. Vandretur i fladt terræn med let dagtursrygsæk. Distance mellem 3 og 7 km.
 2. Længere vandretur med en let dagtursrygsæk. Distance mellem 7 og 15 km.
 3. Længere vandredag med let til fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km i forholdsvist fladt terræn.
 4. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km med stigninger op til 500 højdemeter.
 5. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 15 km og 20 km med op til 800 højdemeters stigning.
 6. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance over 20 km og med mere end 800 højdemeters stigning.

Introweekend inkluderet (d. 11-12. juli)

Udover selve vandreturen, får du en introweekend med i prisen! Denne indeholder undervisning i friluftsliv og muligheden for at møde de andre deltagere. Vi vil med andre ord blive både fagligt og socialt klædt på til vores kommende vandretur. Forplejning og logi for weekenden er også inkluderet.

Inkluderet:

 • Transport fra København til destinationen – og tilbage igen.
 • Den sidste aftensmad på turen, i form af en frysetørret ret
 • VandreEventyr står for fællesgrej i form af telte, brændere og gas.
 • Introweekend med undervisning og samvær. Kost og logi for denne indgår også.

Ikke inkluderet:

 • Madpakke til turen op til destinationen i Norge.
 • Mad på selve turen, regn med at budgettet er 250 kr for hele turen.
 • Egne snacks til turen.
 • Fællesmiddag i Oslo på vejen hjem fra Norge.
To mennesker der vandrer i Dovrefjell

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I 1932 blev de første 10 moskusokser udsat i fjeldområdet Dovrefjell, i dag er der over 200. Jeg havde hørt om moskusokserne, de smukke 2000 meter fjelde sydvest for Snøhetta og ikke mindst om Snøhetta selv. Før moderne højdemålingsinstrumenter troede man at Snøhetta var Norges højeste fjeld, i dag er det 2286 meter høje fjeld det højeste uden for Jotunheimen. I slutningen af juni 2018 tog jeg til Dovre for at udforske området, se moskusokser og vandre til toppen af Snøhetta. Det blev en vellykket tur med daglige syn af moskusokserne og nogle fantastisk flotte udsigter til det smukke Dovrefjell. Jeg ønsker at dele dette prægtige sted på jorden med andre eventyrerer og samtidig introducere dem til alt det gode fjeldvandring kan byde på.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aldersgruppen
Denne tur er for alle aldersgrupper. Du skal dog være fyldt 18 år, for at deltage på vores ture.

Deltagerantal
Der er plads til 12 deltagere på denne tur. Såfremt der er under 6 deltagere tilmeldt ved tilmeldingsfristen, forbeholder vi os retten til at aflyse turen.

Forventninger til deltagerne

Vi forventer fra VandreEventyrs side, at du som deltager er i nogenlunde form, da det er hårdt at være på vandretur. Jo bedre form, jo bedre oplevelse får du på en vandretur. Hvis du skulle være i tvivl, om hvorvidt du vil være i stand til at tage på tur med nok overskud, så kontakt os endelig.
Vi forventer også, at du går til de øvrige deltagere samt turledere med en vis åbenhed og respekt. På en vandretur kan vi som mennesker godt blive presset, så der er brug for at behandle hinanden ordentligt og give plads til forskellighed. Det vigtigste er, at spørge eller søge hjælp hos en af VandreEventyrs ansatte ved en eventuel problematik, for så kan vi nemlig sammen finde en løsning.

Vi glæder os meget til at have dig med på tur!

Depositum
Depositummet er på DKK 1.890 og dækker transportudgifter samt forberedelse til introweekend, som ikke kan refunderes. Se nærmere under vores Rejsebetigelser.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til kurset bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks.

Basis

 • Rygsæk (minimum 65 liter)
 • Sovepose
 • Vandrestøvler

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Sokker
 • Handsker
 • Huer
 • Halsedisse/Buff

Diverse

 • Vandflaske
 • Spisegrej
 • Pandelampe

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Sol- og fugtighedscreme
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Notesblok
 • Bog

Fælles udstyr som VandreEventyr medbringer

 • Telte – 4 personers 
 • Trangiasæt – 1 sæt til grupper af fire
 • Førstehjælpssæt – Førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på tur.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Afrejsedagen 

Vi mødes ved DGI byen og efter uddeling af fælles udstyr  tager vi natbussen mod Oslo.

Dag 1

Vi ankommer tidligt til Oslo med natbus. Her vil der være tid til at spise morgenmad og drikke kaffe, inden vi stiger ombord på toget mod Trondheim. På den 5 timers lange togtur vil fjeldene langsomt rejse sig, og selvom det er en lang tur, vil udsigten få tiden til at gå hurtigt. Ved ankomsten til Kongsvoll vil vi stige af toget på en lille station blandt birketræer og græssende får. Herfra er det på med rygsækken og så ellers igang med at vandre op ad fjeldsiden, indtil vi kommer over trægrænsen, hvor højfjeldet begynder. Vi vil gå tidligt i lejr, hvor lejrrutiner og madlavning kan øves.

Dag 2

På denne første rigtige vandredag vil vi bevæge os gennem Stroplsjødalen, hvor Dovrefjells kendte top Snøhetta troner sig op i siden af dalen, samtidig er der chance for at se nogle af de moskusokser, som området er kendt for. Dagen er uden høje stigninger eller svært terræn, med en overkommelig distance, hvor der vil være tid til lejrliv, undervisning og eventuelle møder med moskusokser.

Dag 3

Med lejrrutinerne bedre på plads har vi mulighed for at komme lidt før afsted. Dagen vil byde på et mere krævende terræn med et udfordrende underlag samt en opstigning over et mindre pas. Dette vil være en lidt mere krævende dag og navigationsevnerne kan prøves af. Vi slår lejr tæt på søen Åmotvatnet, hvor der vil være mulighed for en dukkert i det friske kolde vand, hvilket også vil være turens bedste chance mulighed for noget der minder om et bad.

Dag 4

Denne dag indeholder nok turens største udfordring, hvor vi skal over et pas der er endnu højere end det vi gik over dagen forinden. Belønningen for den hårde indsats er, hvis vejret er med os, en fantastisk udsigt, hvor de omkringliggende fjelde kan studeres og man kan drømme sig til at stå på deres toppe. Denne dag vil der for alvor stiftes bekendtskab med terræn begrebet blokmark.

Dag 5

Under hele turen er vi gået rundt om Snøhetta der med sine 2286 (m.o.h.) er det oplagte valg til en toptur. Lettet for vægten af den tunge rygsæk vil vi med en let oppakning kunne nyde både op- og nedtur fra bjerget. På toppen venter synet af fjeldtoppe så langt øjet rækker, samt udsigten til næsten hele den rute vi har gået. Denne dag kan også bruges som overliggerdag.

Hjemrejsedag

Vi starter dagen med en rolig morgen, og efter vi har pakket sammen og tager til Hjerkinn hvorfra vi tager toget tilbage til Oslo. Til dem der har lyst vil vi spise en sidste fællesmiddag i Oslo, før turen fortsætter med natbussen til København.

Turledere

Nicolai Dahl fra VandreEventyr

Nicolai Dahl fra VandreEventyr vil være turleder på turen. Nicolai er en erfaren turleder og har været på vandreture i bl.a. Canada, Norge, Sverige og Georgien.

Du kan læse mere om Nicoali her.

Tobias Christensen fra VandreEventyr

Tobias Christensen fra VandreEventyr vil være turleder på turen. Tobias er ekspert i friluftsudstyr og har været på vandreture i bl.a. New Zealand, Norge, Polen og Sverige.

Du kan læse mere om Tobias her.

Galleri