Jotunheimen 2019

Vandretur til Jotunheimen
(18-35 år)

Dato: 19-26 juli 2019

Denne 5-dags telttur til Jotunheimen er til dig, der godt kunne tænke sig at opleve vild og rå natur med klipper og høje bjerge. Vi kommer til at gå rundt om den smaragdgrønne sø Gjende for til sidst at bestige den velkendte bjergryg Besseggen. Turen en en blanding af øde vandring dybt inde i en flot bjergdal, væk fra andre mennesker, og vandring på bjergkammene langs denne fantastiske aflange sø. Undervejs vil der vil være mulighed for at tilgå hyggelige hytter, møde andre vandrere og/eller lave en toptur på et nærliggende bjerg.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Baggrunden for VandreEventyrs graduering af vandreture:
Bemærk! Dette er udtryk for den hårdeste dag på en given tur.

 1. Vandretur i fladt terræn med let dagtursrygsæk. Distance mellem 3 og 7 km.
 2. Længere vandretur med en let dagtursrygsæk. Distance mellem 7 og 15 km.
 3. Længere vandredag med let til fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km i forholdsvist fladt terræn.
 4. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km med stigninger op til 500 højdemeter.
 5. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 15 km og 20 km med op til 800 højdemeters stigning.
 6. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance over 20 km og med mere end 800 højdemeters stigning.

Introweekend inkluderet (d. 13-14 juli)

Udover selve vandreturen, får du en introweekend med i prisen! Denne indeholder undervisning i friluftsliv og muligheden for at møde de andre deltagere. Vi vil med andre ord blive både fagligt og socialt klædt på til vores kommende vandretur. Forplejning og logi for weekenden er også inkluderet.

Inkluderet:

 • Transport fra København til destinationen – og tilbage igen.
 • Madpenge til fællesindkøb i introweekenden. Det er en del af undervisningen at kunne købe fornuftigt ind til en vandretur.
 • VandreEventyr står for fællesgrej i form af telte og brændere.
 • Introweekend med undervisning og samvær. Kost og logi for denne indgår også.

Ikke inkluderet:

 • Madpakke til turen op til destinationen i Norge.
 • Egen snackbag på turen.
 • Fællesmiddag i Oslo på vejen hjem fra Norge.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I Jotunheimen findes de 29 højeste bjerge i Norge, herunder Galdhøpiggen, der med sine 2469 meter over havets overflade er det højeste bjerg i Skandinavien. Ikke nok med høje bjerge, så rummer området også fantastiske flotte søer, som Gjendesø.

Jeg havde hørt om de spidse bjerge, de fantastiske søer og bjergkammen Besseggen, og blev hurtig enig med nogle kammerater om at vi måtte afsted. Da vi var på turen i 2017, var det en hård, men en utrolig givende tur, som bød på den ene flotte udsigt efter den anden. Det var især krævende at bevæge sig igennem det varierende terræn, som går en del op og ned. Trods anstrengelserne, så fløj dagene afsted og vi var pludselig ved Besseggen, som var en fantastisk afslutning på vores tur. Det er en tur, som jeg tænker tilbage på med mange udfordringer og sejre, hvorfor det måske netop var en så utrolig god og enestående oplevelse.

Derfor er jeg meget begejstret for at dele dette sted og alle de tilhørende oplevelser med andre eventyrlystne personer.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aldergruppe
Denne tur er for aldersgruppen 18-35 år.

Deltagerantal
Der er plads til 12 deltagere på denne tur. Såfremt der er under 6 deltagere tilmeldt ved tilmeldingsfristen, forbeholder vi os retten til at aflyse turen.

Forventninger til deltagerne
Vi forventer fra VandreEventyrs side, at du som deltager er i nogenlunde form, da det er hårdt at være på vandretur. Jo bedre form, jo bedre oplevelse får du på en vandretur. Hvis du skulle være i tvivl, om hvorvidt du vil være i stand til at tage på tur med nok overskud, så kontakt os endelig.
Vi forventer også, at du går til de øvrige deltagere samt turledere med en vis åbenhed og respekt. På en vandretur kan vi som mennesker godt blive presset, så der er brug for at behandle hinanden ordentligt og give plads til forskellighed. Det vigtigste er, at spørge eller søge hjælp hos en af VandreEventyrs ansatte ved en eventuel problematik, for så kan vi nemlig sammen finde en løsning.
Vi glæder os meget til at have dig med på tur!

Depositum
Depositummet er på DKK 1.300 og dækker transportudgifter samt forberedelser til introweekend, som ikke kan refunderes. Se nærmere under vores Rejsebetingelser.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Afrejsedag

Vi ankommer til Oslo med natbussen, og efter morgenmaden finder vi en bus der tager os mod Gjendesheim i Jotunheimen, hvor vi ankommer tidligt på eftermiddagen. Herefter vil vi starte vores vandring hen til og lidt ind i en flot bjergdal. Vi slår lejr i dalens stenede, men smukke omgivelser.

Dag 1

Vi står tidligt op for at forberede os på en lang og fantastisk dag. Vi starter med at gå op mod et bjergpas, hvor vi vil støde på elve der skal krydses og muligvis skulle gå over små bakker af sne. Når vi når længere ind i dalen dukker der høje bjerge op til alle sider, hvor denne fantastiske udsigt til rå natur, giver en følelse af at være langt fra civilisationen. Efter bjergpasset påbegynder vi en længere nedstigning og ender for enden af en lang sø, som vi slår lejr ikke langt fra.

Dag 2

På denne dag vil der være to muligheder efter en lang foregående dag. For den friske bjergbestiger vil der være mulighed for lægge den tunge rygsæk og kaste sig ud i en toptur på Gjendetunga, hvor der er en formidabel udsigt over Gjendesø. For den udmattede vil der være rig mulighed for afslapning ved kaminen i en DNT hytte, hygge om bålet eller udnytte muligheden for at lære en masse om friluftsliv!

Dag 3

Denne dag starter med en stejl stigning fra søen op til bjergkammen der ligger tæt ved. Det er en hård tur, men al umagen værd, når man endelig kommer op. Resten af dagen vil vi gå på toppen af denne bjergkam med flot udsigt til høje bjerge mod venstre (nord) og Gjendesø ned mod højre (syd). Til sidst tager vi en nedstigning mod en DNT hytte som vi vil slå lejr ikke langt fra. Her vil det ligeledes være muligt at benytte tørrerum eller nyde en kop varm kakao og en god bog.

Dag 4

Den sidste vandredag går vi den famøse Besseggen. Det er ikke uden grund at denne en-dags vandrerute er kendt blandt mange. Den er ubeskriveligt flot og giver en fantastisk slutning på vores tur. Igen går vi op på en bjergkam, hvor landskabet for alvor åbner sig op. Vi kommer til at gå mellem to søer, som er forholdsvis tætte på hinanden, bortset fra det faktum at der 100 højdemeters forskel. Adrenalinen kommer nok til at stige en smule på denne stigning, men igen vil det være umagen værd og på flere måder turens højdepunkt. Vi ender dagen med at slå lejr ikke langt fra Gjendesheim og nyder en stille aften inden vi forbereder os på at vende hjem.

Hjemrejsedag

Vi starter dagen med en stille morgen, og efter vi har pakket sammen går vi stille og roligt mod Gjendesheim hvorfra vi tager bussen tilbage til Oslo. Til dem der har lyst vil vi spise en sidste fællesmiddag i Oslo, før turen fortsætter med natbussen til København.

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til kurset bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks.

Basis

 • Rygsæk (minimum 65 liter)
 • Sovepose
 • Vandrestøvler

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Sokker
 • Handsker
 • Huer
 • Halsedisse/Buff

Diverse

 • Vandflaske
 • Spisegrej
 • Pandelampe

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Sol- og fugtighedscreme
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Notesblok
 • Bog

Fælles udstyr som VandreEventyr medbringer

 • Telte – 4 personers 
 • Trangiasæt – 1 sæt til grupper af fire
 • Førstehjælpssæt – Førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på tur.

Galleri