Skarvheimen - august

Vandretur til Skarvheimen

Pris: DKK 5.500
Studiepris: DKK  4.950 (10% rabat)
Dato: 14-21 august, 2020 (Tilmeldingsfrist d. 14/7)
Mødested og slutsted: Ingerslevsgade ved DGI-byen.

Dette er en tur for dig, som har været i fjeldet før, eller som har mod på at kaste dig ud i det for fulde gardiner. Vi står for alt planlægning, bookning af offentlig transport fra København, alt indkøb af mad og vi medbringer fællesgrej i form af telt, brænder m.m. – Alt hvad du skal gøre er blot at møde op, få tildelt en bunke mad plus noget fællesgrej, og så er det ellers afsted. Vi står til rådighed med vejledning af udstyr inden, og vi sender en udførlig pakkeliste. Vi er selvfølgelig med på hele turen.

Vi starter turen i den nordlige del af Skarvheimen og bevæger os mod syd for at slutte turen i den isolerede stationsby Finse. I Skarvheimen findes alt fra brede dale til spidse tinder. Under turen vil vi, hvis vejret tillader det, have udsigt over Jotunheimen og Hurrungane i nord og Gaustatoppen og Hardangerjøkulen i syd.
Ruten er 70 km. og indeholder en del højdemeter, det er derfor vigtigt, at du er vant til at gå med rygsæk, eller får trænet godt inden afgang.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Baggrunden for VandreEventyrs graduering af vandreture:
Bemærk! Dette er udtryk for den hårdeste dag på en given tur.

 1. Vandretur i fladt terræn med let dagtursrygsæk. Distance mellem 3 og 7 km.
 2. Længere vandretur med en let dagtursrygsæk. Distance mellem 7 og 15 km.
 3. Længere vandredag med let til fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km i forholdsvist fladt terræn.
 4. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 10 og 15 km med stigninger op til 500 højdemeter.
 5. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance mellem 15 km og 20 km med op til 800 højdemeters stigning.
 6. Lang vandredag med fuld oppakning. Distance over 20 km og med mere end 800 højdemeters stigning.

Inkluderet:

 • Transport fra København til destinationen – og tilbage igen.
 • Alt mad på turen.
 • VandreEventyr står for fællesgrej i form af telte, brændere og gas. 

Ikke inkluderet:

 • Madpakke til turen op til destinationen i Norge.
 • Egne snacks til turen
 • Eventuel fællesmiddag i Oslo på vejen hjem fra Norge
mennesker der vandrer i fjeldet
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Denne tur er for dig som vil med på et krævende eventyr. Det er til dags dato den længste tur på VandreEventyrs program. Ikke nok med det, så er det en rute, som vi ikke selv har gået før. Derfor er turen også for dig som gerne vil på eventyr ud i uafprøvet terræn. Vi kender området, og har undersøgt ruten nøje. Det er intet mindre end en fantastisk flot og spændende rute. Hvis du gerne vil ud og opleve noget norsk fjeld, og ikke behøver at skulle forbi nogle af de mere kendte turistede steder, så er det her uden tvivl en tur for dig. Jeg glæder mig personligt ekstrem meget, og det bliver helt specielt at vandre mod stationsbyen Finse, hvor jeg så ofte har været. Jeg har dog aldrig før været på opdagelse i Skarvheimen, som ligger nordpå fra den lille by. Finses lille størrelse og charme er det perfekte sted at afslutte vores 70 km lange tur. Det giver altid et gib i mig, når jeg forestiller mig personligheder som eventyreren og polarforskeren Roald Amundsen, som brugte mange år på at træne og udvikle sig selv netop i dette område omkring Finse. Det var selvfølgelig med ski på om vinteren, men følelsen af at prøve kræfter med samme områder, giver mig altid lyst til at udforske det endnu mere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aldersgruppen
Denne tur er for alle aldersgrupper. Du skal dog være fyldt 18 år, for at deltage på vores ture.

Deltagerantal
Der er plads til 12 deltagere på denne tur. Såfremt der er under 6 deltagere tilmeldt ved tilmeldingsfristen, forbeholder vi os retten til at aflyse turen.

Forventninger til deltagerne
Vi forventer fra VandreEventyrs side, at du som deltager er i nogenlunde form, da det er hårdt at være på vandretur. Jo bedre form, jo bedre oplevelse får du på en vandretur. Hvis du skulle være i tvivl, om hvorvidt du vil være i stand til at tage på tur med nok overskud, så kontakt os endelig.

Vi forventer også, at du går til de øvrige deltagere samt turledere med en vis åbenhed og respekt. På en vandretur kan vi som mennesker godt blive presset, så der er brug for at behandle hinanden ordentligt og give plads til forskellighed. Det vigtigste er, at spørge eller søge hjælp hos en af VandreEventyrs ansatte ved en eventuel problematik, for så kan vi nemlig sammen finde en løsning.

Vi glæder os meget til at have dig med på tur!

Depositum
Depositummet er på DKK 1.400 og dækker transportudgifter samt forberedelse til introweekend, som ikke kan refunderes. Se nærmere under vores Rejsebetigelser.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Afrejsedag
Fredag d. 14 april er der afgang om aftenen fra Ingerslevsgade (lige ved Københavns Hovedbanegård) med natbus. 

Dag 1
Vi ankommer tidligt til Oslo morgenen efter, hvor der vil være tid til at spise morgenmad og drikke kaffe, inden vi stiger ombord på bussen mod Breistølen. Vi ankommer om eftermiddagen, starter vores vandring og går tidligt i lejr.

Dag 2
Vores første hele dag på fjeldet. Denne dag vil gå med at finde formen og falde på plads i fjeldet. Det er helt op til gruppens gåpåmod, hvor langt vi går denne dag, men vi vil forsøge at komme godt fra start, da vi har en lang og god tur foran os. Sidst på dagen vil vi ramme Bjordalsbu, en lille selvbetjent hytte ved bjergsøen Bjordalsvatnet. Vi vil bevæge os et godt stykke videre og stræbe efter at slå lejr ved søen Jutultjørne.

Dag 3
I dag vil vi kunne mærke hvordan benene begynder at tilpasse sig fjeldet, og vi begynder så småt at spise os igennem taskernes tunge vægt. Henover middag vil vi vandre afsted mellem de to søer, Fødalsvatnet og Store Klevavatnet, hvor vi går videre langs et større vandløb i sydgående retning indtil vi rammer Lungsdalhytta, som er en betjent hytte. Det kan meget vel være turens farligste punkt, for en god norsk hytte lokker altid med alverdens lækkerier og ikke mindst læ fra fjeldets vind og vejr. Men vi skal videre! 

Dag 4
Fuld fart afsted over det norske fjeld, med den ene bjergsø efter den anden, glinsende i solens stråler eller endnu en dag med regnvejr og en kras vind fra siden. Begge scenarier er meget mulige, men uanset hvad, så klør vi på. Syd om den store sø Nyhellervatnet og forbi endnu en selvbetjent hytte (Kongshelleren). Undervejs vil der være udsigt til den ene bjergtop efter den anden. Vi har nu for alvor følelsen af at være langt inde på fjeldet. 

Dag 5
I dag kommer vi ved middagstid forbi den store hytte Geiterygghytta, som på mange måder markere den sidste etape på turen. Vi slår lejr så tæt på turens endemål, som vi kan overskue, og nyder hinandens selskab den sidste aften på fjeldet. 

Dag 6
Vi starter dagen ud med at vandre de sidste 5 kilometer til den lille stationsby Finse, hvorfra vi tager toget tilbage til Oslo. Vi foreslår, at afslutte turen med en fælles middag i Oslo, men det er op til dig selv, hvordan du vil fejre din tilbagevenden til civilisationen. Om aftenen vil vi igen sætte os til rette i natbussen mod København, hvor vi vil ankomme d. 21/08 tidlig morgen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Følgende pakkeliste er vejledende og skal ses som en huskeliste og skabe overblik. Ved tilmelding til kurset bliver der tilsendt en mere udførlig pakkeliste med tips og tricks.

Basis

 • Rygsæk (minimum 65 liter)
 • Sovepose
 • Vandrestøvler

Beklædning

 • Inderlag
 • Mellemlag
 • Yderlag
 • Sokker
 • Handsker
 • Huer
 • Halsedisse/Buff

Diverse

 • Vandflaske
 • Spisegrej
 • Pandelampe

Toiletsager

 • Toilettaske
 • Sol- og fugtighedscreme
 • Personlig førstehjælp med fx vabelplaster

Valgfrit udstyr

 • Snacks
 • Kamera
 • Notesblok
 • Bog

Fælles udstyr som VandreEventyr medbringer

 • Trangiasæt – 1 sæt til grupper af fire
 • Telte – 4 personers 
 • Førstehjælpssæt – Førstehjælpssæt med alt til store og små ulykker på tur.

Turledere

Nicolai Dahl fra VandreEventyr

Nicolai Dahl fra VandreEventyr vil være turleder på turen. Nicolai er en erfaren turleder og har været på vandreture i bl.a. Canada, Norge, Sverige og Georgien.

Du kan læse mere om Nicoali her.

Tobias Christensen

Tobias Christensen fra VandreEventyr vil være turleder på turen. Tobias er ekspert i friluftsudstyr og har været på vandreture i bl.a. New Zealand, Norge, Polen og Sverige.

Du kan læse mere om Tobias her.

Galleri