Vandretur i Gribskov 2020

Dato: 31. januar – 2. februar 2020

Denne tur er for dig, der ønsker at prøve kræfter med friluftsliv om vinteren. Turens fokus omhandler de udfordringer som opstår, ved at vandre om vinteren – både i form af kulde og mørke. Turen kommer til at foregå i Gribskov og omegn, som byder på flotte skovområder og udsigter over Esrum sø. Derudover er Gribskov, Sjællands største skov, hvor der findes talrige, gamle fortidslevn og interessante naturområder. 

Det primære for turen kommer til at være vandring og det at sove i shelter ude om vinteren. Der vil derfor også være undervisning i at holde varmen, både i løbet af dagen og om natten. Vi vil også stå til rådighed op til turen, og hjælpe med din personlige pakkeliste samt vejledning ift. beklædning og sovegrej. Derudover vil der være mulighed for at træne dine bålfærdighed samt tilberede noget lækkert bålmad. 

Turen foregår i smukke Gribskov, som er Danmarks fjerdestørste skov på omkring 5.600 ha. Skoven er estimeret til at gemme på 1.000 dådyr, og sågar nogle få bævere. Derudover er det en skov med masser af historie og kultur, hvor kongen i sin tid har yndet at gå på jagt, især ved brug af den såkaldte parforce jagt, men også hvor der stadig kan findes levn fra gamle jættestue og forsvundne landsbyer. Hele Nordsjælland var engang dækket af skov ala Gribskov, så det er en mulighed for at få en fornemmelse af hvordan Danmark så ud engang!

Kategori: